LIVE! 2018

LÖRDAG 25 AUGUSTI kl 14-23
Silverforsen Folkets Park, Kävlinge

LIVE!, musikfestivalen för hela familjen fortsätter även 2018! Endagsfestival med två scener med blandad musik. Vi börjar festivalen klockan två med barnföreställningar och sedan fortsätter musikfestivalen till elva på kvällen med musik för mer vuxna öron.

Packa en picknickkorg och ta med familj och vänner för att njuta av musiken i Silverforsen Folkets Park lördagen den 25 augusti.
Updatering: Nu kan du hitta bilder från LIVE! 2018 här.

Nedan presenterar vi stolt de som kommer att uppträda och annat som kommer hända under dagen. Spelschemat är klart men vi reserverar oss för ändringar.

Rimstad Rockerz 14:00

Rimstad Rockerz startades på lärarutbildningen i Malmö under 2015. Under en utav kurserna skulle det sättas upp en barnföreställning, och bandet skrev sin första musikal; Superhjältar. Denna föreställning spred sig som en löpeld och bandet fick in bokningar från förskolor och evenemang över hela Skåne. De spelade in albumet ”Superhjältar!”, med låtarna från föreställningen, i smyg i Malmö högskolas lokaler. Efter succén med superhjältar släpptes skivan ”Natten” som fick åka på en resa över Atlanten för färdigställande. De senaste åren har det matats på med skivor som ”Tidens Led” (på temat förhistoriska djur) och Sjörövar-Rövare (på temat sjörövare, sjörövar-rövare och andra rövare). Under denna tid har bandet även producerat en podcast med covers på kända och okända sagor; kallad Sagosöndag. Sångerna från Sagosöndag finns släppta som en album. Till hösten är en efterföljare till skivan ”Natten” planerad, där låten ”Gammal som jag” kommer ingå. Natten har varit Rimstad Rockers väg till den vuxna publiken, och det kommande släppet kommer gå ungefär åt samma vuxna håll!
Bandet består av: Anders Wiking, Anton Jakobsson, Sebastian Nygren och Johan Eckman. Hemsida

Marimbaorkestern Chimurenga 14:40

Chimurenga är Kulturcentrum Skånes svängiga marimbaband som mestadels spelar
traditionell musik från Zimbabwe och södra afrika.
Chimurenga 10-mannaband består av före detta studenter från Kulturcentrum Skånes treåriga kulturutbildning som nu arbetar med kultur och konst på heltid inom LSS, personal som sköter bokföring och kafé samt lärare. Marimbaensemblen undervisas av Christel Nilsson Ringdahl och Hanna Ringdahl. Medlemmarna i Chimurenga har efter sin utbildningstid fortsatt att spela tillsammans och repeterar nu varje vecka. Bandet har haft en hel del spelningar runt om i Lund med omnejd, arbetat med skapande skola och har också spelat in en CD. Hemsida

Christophe Liabäck 15:10


Klarinettisten Christophe Liabäck kommer framföra mer klassiska klanger som ackompanjemang av piano.

Kävlinge Popkör 15:40


En go’ och gla’ kör med bas i Kävlinge kommun, sjunger gamla och nya poplåtar under ledning av Marie AnderssonHemsida

Sommarorkestern 16:10

Sommarorkestern består av 5 ungdomar som har varit runt och spelat på restauranger, ålderdomshem o caféer under sommaren som varit. Repertoaren spänner ifrån Beatles och Aretha Franklin fram till mer modern musik av artister som Oskar Linnros eller Lukas Graham.
Josefin Persson – Sång
Arvid Liabäck – Viola
Victor Chérouvrier Hansson – Gitarr
Måns Strömer – Piano
Eric Lynhagen – Bas

Zwing it Workshops – Barndans och Alla Kan Dansa 16:30

Gratis prova på för alla barn från 3 år och uppåt. Här får du ett smakprov på Zwing it’s barndansklasser.


Gratis prova på för alla vuxna. Zwing it’s dansklass Alla kan dansa är skonsam dansträning för vuxna där dansglädjen får styra. Vi undviker hopp och golvarbete. Alla kan dansa!

Zwing it 17:00


Zwing it presenterar en härlig show med sina showgrupper Bring itGive it och Feel it samt artister från Zwing it. Hemsida

Bluesblocket 17:30

Bluesblocket var ett rent lundaband när man bildades 1980. Numera är medlemmarna lite mer utspridda över Skåne. Till hösten släpps nya albumet ”Svart blues är ett vitt begrepp”.
Sammanlagt har ett sjuttiotal musiker kommit och gått genom årens lopp. Sångaren och textförfattaren Mats Zetterberg även känd från Fiendens Musik och Micke Japp, har alltid varit med. Övriga medlemmar är Jan Gerfast, gitarr, Sven Bornemark, klaviatur, Mac Robertson, bas och Ingvar Krupa, trummor.
På Kävlinge Live medverkar även den engelske gitarristen Russ Cottee från Southend utanför London, känd från sin egen grupp Blues Spiders och även från duospelningar med Mickey Jupp, den engelska pubrockens store anfader.

Anders Lundin 18:15

Fotograf: Angelica Engström www.starstudio.se 0705-18 00 19 angelica@starstudio.se

Behöver man presentera presentatören? Anders är kanske bäst känd som programledare för Allsång på Skansen. Men mångsysslaren har har bland annat skrivit och framfört musik långt före populära Allsång på Skansen. På LIVE! kommer Anders att framföra visor tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson.
Hemsida

SIMSOAK 19:15


SIMSOAK är tillbaka på scen. Efter en tids frånvaro kommer de spela på LIVE! Hemsida

Kaxophonic 19:45

”Med traditionella trummor och en virvelkagge skapas en svängig bas för fyra saxars utsvävningar. Vi lovar att ni aldrig hört något liknande: kakafoni, glädje och massor av energi! Likt en virvelvind sveper vårt sound från Skandinaviens mollklanger över till Nord- och Sydamerikas jazz- funk- o folkmelodier för att slutligen landa i västafrikanska tongångar och rytmer.” Hemsida

Dan Hylander trio 20:30

Dan Hylanders trio gör ett program som tar avstamp i det litterära, om översättningar och möten med andra artister. Det musikaliska formatet är litet och nära med Dans röst och gitarr, Magnus klaviatur/kör samt Pontus slagverk/kör. Trion spelar Dans egna alster och några av hans översättningar.
Medverkande:
Dan Hylander – Gitarr och sång
Magnus Ludvigsson – Piano
Pontus Ludvigsson – Slagverk och sång

Woodstock Revival 21:30


En explosiv blandning av musiker från olika delar av landet som har enats på Skurup Folkhögskola.
Woodstock Revival är ute på sommarturné och bjuder på musik från Woodstock 69′ och 70-talet. Hemsida

Sanna Hansson & Swatchmen 22:00

Ett trumintro à la Benny Goodman drar igång och strålkastarna tänds. Publiken förflyttas till en gritty cabaretklubb. Klassiska influenser som musikalerna Cabaret och Chicago blandas med moderna popinslag som April Smith & The Great Picture Show, tidiga Miss Li och Katzenjammer vilket skapar ett unikt sound. I låttexterna varvas utsvävande vardagstragik med eufori. Tyll, hängslen och fransar är komponenter i scenklädseln som kan beskrivas som en korsning mellan 20-talet och din lokala cirkustrupp. Sanna Hansson & The Swatchmen bjuder publiken på en show som sent ska glömmas. Efter fjolårets succé gästas bandet även i år av dansare från LL Dance Studio med Lina Larsson i spetsen. Hemsida

Solarize 22:30


Med en rykande färsk platta i bagaget kommer åter Solarize spela på Live. Senast var 2015 och bandet har inte legat på latsidan sedan dess. Hemsida

Presentatörer under kvällen kommer Saga Talik och Emily Cluley att vara


Saga och Emily är två energiska nittiotalister som möttes på musikalartistutbildning för åtta år sedan. Sedan dess har båda undervisat inom dans och teater på olika forum och skolor. Det var ett tag sedan de gjorde något tillsammans och är riktigt taggade på uppgiften som presentatörer under Kävlinge LIVE!

Konstforum i Kävlinge

Under dagen kommer Konstforum i Kävlinge arrangera aktiviteter för stora och små. Hemsida

Mat- och fikaservering

I år står bbqhouse.se för matmenyn:

 • Röd pölse med bröd 25 kr
 • Fransk hotdog 30 kr
 • Grillad stor 200 gram korv med bröd 60 kr
 • Lyx hamburgare 200 gram 80 kr
 • Fläsk karré med potatissallad och flutes 100 kr
 • Vegetariskt alternativ
 • Läsk 15 kr
 • Vatten 0,5 liter 20 kr

I parkens kiosk finns det att köpa:

 • Kaffe
 • Läsk
 • Kakor
 • Popcorn
 • Smågodis

Tidsschema för dagen och kvällen

Klicka på bilden nedan för större bild.

Samarbetspartners