LIVE! 2019

Lördag 17 Augusti kl 14-23
Silverforsen Folkets Park, Kävlinge

LIVE!, endagsfestival med två scener med blandad musik. Vi börjar festivalen klockan två med barnföreställningar och sedan fortsätter musikfestivalen till elva på kvällen med musik för mer vuxna öron. Gratis inträde!

Mats Ronander med band

Mats Ronander är känd som sångare, musiker och låtskrivare.

Han har bl.a. turnerat med så varierade artister såsom ABBA, Ulf Lundell, Kikki Danielsson och Ted Gärdestad.

Han har även varit medlem i gruppen Grymlings, producerat Py Bäckmans genombrottsalbum, spelat huvudrollen i filmatiseringen av Ulf Lundells roman Sömnen. Han har dessutom varit gästartist hos Robert Wells Rhapsody in Rock samt turnerat med The Refreshments

Hans största soloframgång kom 1992 med singeln Gör mig lycklig nu – en duett med Kim Larsen.

Nu turnerar han med bandet som består av: Pelle Jernryd, Magnus Nörrenberg, Micke Björk och Janne Andersson.

Py Bäckman

Py är känd som sångerska och en av landets främsta låtskrivare och textförfattare inom såväl pop, rock, psalm som musikaler och film. Hon spelar även piano och munspel.

På 80 talet var hon tillsammans med Dan Hylander förgrundsfigur i deras gemensamma band Raj Montana Band.

På 90 talet skrev hon texter till Nordman, bla megahiten Vandraren, vilket innebar en serie platinaskivor.

Förutom nämnda hit har Py även skrivit Stad i ljus, Koppången och Gabriellas sång. Den senare i filmen Så som i himmelen, nu även som musikal.

En konsert med Py är en show med humor, värme och välkända hits.

TRENNE

Eget flerstämmigt sväng på svenska

Glada poplåtar samsas med vilda polkor och eftertänksamma ballader, inramade av stämsång och diverse strängar och tangenter.

Några ord från publiken:

“Tack för en fantastisk konsert!! Livsnära texter, sköna musikslingor och varm presentation…”

“Vilken härlig stund ni bjöd på med Trenne… fortfarande njuter jag av er musik, glädjen, tänkvärdheterna.”

“Så fina sånger, så fint framförda. Stämningen kunde inte vara bättre – alla trivdes och njöt.”

“Stort tack till er för superfin musik!”

Caroline Leander sång, piano, dragspel
Petra Kvist sång, fioler, gitarr
Staffan Wester sång, gitarr, bas

Sexton Strängar

Sexton Strängar bildades 2013 och har sedan dess haft en massa roliga musikaliska äventyr tillsammans med varandra och med barn och vuxna runt om i Sverige. Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och gengrer.

Sexton Strängar består av:
Filip Runesson, violin
Gabriele Freese, violin
Paula Gårsjö, viola
Anna Thorstensson, cello

TJENA KÄNSLOR

Stråkkvartetten Sexton Strängar utforskar det här med känslor. Känslorna som kommer, stannar kvar en stund för att sedan försvinna, eller bli till andra känslor. Med musiken som farkost slungas barnen ut på en fartfylld och omväxlande resa i känslornas värld. Hur ser man ut om man är riktigt arg? Hur känns det när man är rädd? Kan man vara glad inuti? Barnen lyssnar, sjunger och deltar i föreställningen, som kan inspirera till fortsatta samtal om känslor.

Förställning för barn ålder 4-8
Tid: ca 30 min

Chills

Chills är ett rockband sprunget ur den skånska myllan 2016. Soundet är proggigt med tydligt 80-tals eko och med influenser från jazz och reggae. Sångerskan Fridas hesa röst och extrema energi gör att konserterna blir en intensiv performance. Vissa jämför dem med svenska ikonerna Imperiet medan andra menar att de låter som en blandning av Clash och Blondie, möjligen med Lou Reed med på ett hörn. Texterna är på engelska och skånska och handlar bland annat om kärlek, idioter, mer kärlek och materialet stretchs fantastiska egenskaper. Medan bandet är ungt så har bandmedlemmarna spelat i olika konstellationer under åren. Bandet består av Sanna (gitarr, kapellmästare och sång), Tulsa (trummor), Ulrika (keyboard och sång), Frida (sångerska och munspel) and Stefan (bas).

Jahjamän

Egensinnig ekologisk folkreggae med djupa rötter i de nordiska kulturlagren. Gungande, sjungande baktakt med texter som berör.

Kan vara bra att nämna att vi 2017 släppte ett album inspelat och mixat uppe i Peps Perssons studio. 2018 släppte vi en EP mixad av Pancho på Djungel Studio. Båda släppta digitalt via SwingKids.
Vi har nu precis spelat in 4 nya låtar som även de kommer att mixas av Pancho. Släpps i början av sommaren.

Medlemmar nu är: Mats Holmqvist: sång, gitarr, Calle ”Callebass” Höijer: bas, Sofus Rabow: trummor, Mikael ”Mighty Mike”; keyboard, sång, Annica Mansfeld: sång, Anna-Maria Fogelqvist: sång, Låtta Bateld Sokulski: sång, Kicki Carlsson: sång, Daniel Hasselgren: trombon.

Sven Bornemark Blues Band

Elektrisk blues med tre rutinerade gentlemän som i det kraftfulla trioformatet leker med kända och okända klassiker. Det blir Cream, Clapton, Stevie Ray Vaughan, Hendrix, Robben Ford, Santana …

Bandmedlemmar:
Stefan Rydberg – gitarr, sång
Ragnar Johnsson – trummor
Sven Bornemark – bas, sång

Zwing it

Vi är jätteglada att Zwing it vill återigen uppträda på LIVE! Med sin bredd och kvalitet visar de vilken fantastisk dansundervisning de bedriver i Löddeköpinge.

Kävlinge Kulturskolas lärarorkester

Nytt och spännande inslag på LIVE! när lärarna ger en konsert.

Teaterbandet

Teaterbandet har varit ett populärt inslag på LIVE! både 2016 och 2017, och nu kommer det för att upprepa succén 2019. Teaterbandet består av medlemmar från Kävlinge Amatörteater.

Sommarorkestern

Sommarorkestern är alltid ett nytt band som spelar varje år på LIVE! Jo faktiskt. Det ligger till så att orkestern består av sommarjobbande ungdomar i Kävlinge Kommun.

Kävlinge Popkör

Vi är så klart stolta att återigen presentera MiKs egen kör. De framför nytt och gammal, svenskt och utländsk popmusik ackompanjerat av Körledaren Marie Andersson.

Samt Konstforum och Radio Södra Station finnas på området.

Vill du vara med som funktionär på LIVE, så hör av dig till info@kavlingemusik.se