LIVE! 2022

Mitt i Kävlinge händer det! Kommunens största musikevenemang är tillbaks igen. LIVE! musikfestival går av stapeln lördag 20 augusti i vackra Silverforsen Folkets Park.

Ta med picknickkorg eller köp mat och fika på plats, och njut av ett mångskiftande program på våra två scener.

Preliminära tider

14:00 Hundäventyret (barnföreställning)
14:45 Zwing it dansshow
15:20 Nanna Carling & sisters
16:00 Danna Falck: Nya sånger från den gula villan (barnföreställning)
16:45 Janne Schaffer – My Music Story
18:20 Elin-Louise Bäcklin
19:00 Thomas Di Leva
20:10 Kaxophonic
21:00 The Men
21:50 Glashus

Ätbart

Denna dag utökas matutbudet i parken med Melle, varmkorv och Nachos-tallrik. I Stinas vagn finns som vanligt söta våfflor med grädde, sylt, Nutella och glass. Men denna dag även frasiga matvåfflor med stenbitsrom, crème fraiche, rödlök och räkor (veganska alternativ finns).
I minitältet säljs nypoppade popcorn, chips och kylda drycker för stora och små.
Vi får även fint besök av Fru Jones kaffevagn som säljer sina utsökta sockerbullar och varma mackor.
Matförsäljningen öppnar kl 13. (Nachos finns från kl 16.30.)

Stinas i Parken säljer som vanligt sin härliga glass och har öppet kl 12:00-21:00 denna dag.

Gatukonst med streetcorner

Mellan 16:00-19:00 kommer Elias och Amanda ifrån Streetcorner att lära ut gatukonst och olika tekniker med sprejburkar, helt gratis för dem som vill testa.

Mandala med konstforum

Tillsammans med Konstforum är besökarna välkomna att färglägga en bit av deras Mandala, ett gemensamt konstverk som växer fram under musikfestivalen.

Fritt inträde

Festivalen har fritt inträde. Som besökare kan du stötta arrangemanget med ett frivilligt bidrag och vara med i utlottning av fina priser.
Nattvandrarna och personal från fritidsgården kommer att vara på plats på festivalen.

På scen

Thomas Di Leva

Di Leva, rymdblomman från Gävle har släppt hela 22 album med hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Miraklet” och ”Vi har bara varandra”.. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara. Den senaste tiden har han tagit sin kritiker-rosade David Bowie-hyllning ”Changes” ut i landet. En fascinerande show i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva. Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så ”udda fågeln” nu som en självklarhet i allas våra hjärtan. Så det är med stor glädje och förväntan vi presenterar Thomas Di Levas hänförande sång och legendariska artisteri på Musikfestivalen LIVE i Folkets Park i Kävlinge.

Janne Schaffer

Janne presenterar sin spelning så här:

I år är det 50 år sen Ted Gärdestads första skiva Undringar kom ut där jag var med. Det
blev med åren 69 av Teds låtar som jag var med på. Vi blev nära vänner o jag slutförde
produktionen av Teds sista skiva Äntligen på väg. I mars i år är det 50 år sen jag var med på
Abbas första låt People need love. Jag var med på cirka 50 av Abbas låtar. Jag fick spela
med Björn Json Lindh i 43 år o vi spelade på varandras skivor. Själv har jag gjort 14 skivor.
Mycket om detta o mycket mer kommer jag att spela o berätta om tillsammans med Jonas
Gideon
keyboard o sång. Jag är mycket stolt över Grandelius stipendiet jag fick i januari.
Det kommer att bli många minnen från alla år jag har spelat.
Välkomna!

Kaxophonic

”Med traditionella trummor och en virvelkagge skapas en svängig bas för fyra saxars utsvävningar. Vi lovar att ni aldrig hört något liknande: kakafoni, glädje och massor av energi! Likt en virvelvind sveper vårt sound från Skandinaviens mollklanger över till Nord- och Sydamerikas jazz- funk- o folkmelodier för att slutligen landa i västafrikanska tongångar och rytmer.” Hemsida

The Men

THE MEN from Lund, Sweden, is something of a small ”supergroup”, formed out of four already established Swedish bands; The Sinners, The Girls, Thee Expression, Colubrids and later also from Liberator. They got together in early 2000 to form the ultimate live-band, explosive, stylish, tight, groovy, cool and fun (No shoegazers!) -a band the members themselves would love to see. Hemsida

Nanna Carling & sisters

Svängig gladjazz med Nanna Carling tillsammans med sina systrar Petronella och Linnéa.

Glashus

Svensk synthpop när den är som bäst! 
Glashus skapar musik och melodier som fastnar och alldeles säkert kommer få dig att vilja sjunga med – och jävlar vad många stämmor det finns att välja mellan. 

De svenska texternas emotionella träffsäkerhet handlar om allt från livets vidrigaste stunder till kärlek och heartbreaks. Välkommen in i glashus värld där modern pop tåflirtar med 80-talet. 

Framfört av den dynamiska duon Iona & Mattias – dina nya favoriter.

Elin-Louise Bäcklin

Elin-Louise Bäcklin är lika mycket en traditionsbärare som en förnyare. Lika mycket Ulla Billquist och Maybelle Carter. Lika mycket humor som svärta. En orädd artist som älskar att stå på scen och slänga käft med publiken, men också en funderande och grunnande låtskriverska som inte väjer för allvaret.

Zwing it

Det har nästan blivit en tradition att Zwing it uppträder på LIVE!

Danne Falck med sina sånger från den gula villan (för barn)

Danne Falck och Falckungarna framför med sång, musik och rörelser helt nyskrivna barnvisor som skildrar karaktärer i Pippi-berättelserna som hittills ej haft sin egen visa.  Varmt Välkomna alla barn och barnfamiljer, stora som små!

Hundäventyret (för barn)

En musikalisk teater där barnen bjuds in att delta med rörelser och sång under ledning av Josefin Samuelsson, Marie Samuelsson, och Camilla Tran. Alla tre är verksamma som förskollärare i Kävlinge kommun. Rekommenderad ålder: 2-6 år, men alla barn och vuxna är så klart välkomna.

Konfrencierer

Hanna K Mölstad
Elvira Gullberg

Arrangör

LIVE! arrangeras av MiK – Musikföreningen i Kävlinge, i samarbete med Kävlinge kommun, Silverforsen Folkets Park, Stinas i Parken samt med stöd av ”1000 år längs ån”, Folkuniversitetet och Sparbanskstiftelsen Finn.