Så gick final av Mik Café med Soffan Talkshow

I tisdags var det vårens final på Mik Café med Soffan Talkshow på Lilla kulturhuset i Kävlinge. Värd var som vanligt Olof Samuelsson som nyligen har tilldelats Kävlinge kommuns Kulturmiljöpris.
Sånggruppen Fourtune framförde fyrstämmig a capella sång från jazz till pop.

Fourtune

_DSC1381

Sedanframträdde Annah of Sweden med orientalisk dans till arabisk musik._DSC1410

Det första musikblocket avslutades med Organ Donators som spelade musik inspirerad av jazz- och soulorganisten Jimmy Smith.

_DSC1423 _DSC1446 _DSC1439

Staffan Björklund var Olofs första gäst i Soffan Talkshow. Men innan Staffan kom på plats i soffan framförde han en kort hyllning till kulturmiljöpristagaren med att spela lite dockteater. Staffan berättade hur han blev intresserad av att spela dockteater, och att sommarens kommer att bjuda på många föreställningar under dockteaterfestivalen Pegasus International.

 _DSC1469

Som andra gäst i soffan hade Olof bjudit in Agneta Tulin. Agneta berättade om sin passion för inredning och hur det är att driva en butik i Kävlinge. Vi fick även veta att hon kan det här med kläder och ville gärna ge klädråd till Olof. I samband med det visades ett filmat inslag där kävlingebor fick svara på frågor om presenter. Soffans egen Micke (Olof i förklädnad) var en av de intervjuade.

 _DSC1479

Sista gästen var Kiki Nilsenius som har blivit känd via Youtube där hon framför sina egna sånger. Hon berättade att hon skriver sina sånger utifrån personliga upplevelser. Olof hade inspirerats av en av Kikis sånger och skrivit en egen sång som han framförde.

 _DSC1488

_DSC1503

Fourtune sjöng ett par sånger till efter Soffan Talksshow. Annah berättade lite om orientalisk dans och gjorde en improvisation med Organ Donators. Vårens siste Mik Café avlutades med groove av Organ Donators.

_DSC1504 _DSC1520
Det kommer en fortsättning med Mik Café och Soffan Talkshow till hösten.

Kommentarer är stängda.